torstai 19. joulukuuta 2013

Tyllerön ensimmäiset kaksi viikkoa, elämää keskolassa :)

Tyllerö syntyi siis 13.11.13 klo 23.34 :) Häntä sain hetken pidellä sylissäni ja sitten hänet vietiin keskoskaappiin lämmittelemään keskolaan. Seuraavan kerran näin hänet 14.11. aamulla kun minua vietiin heräämöstä osastolle. Kaapissa minulle vilkutteli pirteän oloinen pieni tyttö jolla oli aivan samanlainen nenä kuin minulla :D Saman päivän iltana menin ylpeiden isovanhempien ja miesystäväni kanssa häntä katsomaan ja sain hänet hetkeksi kenguruhoitoon syliini. Hän oli niin pieni ja hento <3 Hän selvästi tunnisti ääneni kun puhuin hänelle, sillä hän kovasti katseli kasvojani.

Seuraavana päivänä menin keskolaan äitini kanssa tylleröä hoitelemaan. Ensimmäinen vaipanvaihto onnistui suht hyvin. Koin pientä epävarmuutta vain siksi kun tyllerö oli paljon pienempi kuin aiemmat hoitamani vauvat. Tyllerö ilmaisi alusta asti itseään erittäin selvästi. Turhaan hän ei ole kertaakaan kiukutellut, ainoastaan jos sattuu tai on nälkä.
Lauantaina meidän molempien kunto meni huonompaan suuntaan. Tyllerön bilirubiiniarvot olivat nousussa, onneksi lääkäri huomasi ajoissa ja laittoi sitten tytön ennaltaehkäisevästi sinivalohoitoon,jossa tyttö oli sitten kokonaisuudessaan 5 päivää,lauantaista torstaiaamuun. Minulla taas hemoglobiinit laski niin alas, että piti verta tiputtaa kaksi pussia. Alimmillaan hb oli muistaakseni 63. Ikävä tyttöä oli kauheasti, mutta onneksi ihana omahoitaja keskolasta toi tytön hetkeksi luokseni synnyttäneiden osastolle, jotta se pahin ikävä helpotti. Sunnuntaina olinkin sitten taas paremmassa kunnossa ja pääsin tytön luokse keskolaan :) Voi sitä riemua kun sain hänet jälleen syliini <3


Keskiviikkona (tyllerö 1vko) ei ollut vielä tietoa,että tyllerö pääsisi seuraavana päivänä sekä pois sinivalohoidosta ETTÄ keskoskaapista :) Kun torstaina aamulla menin keskolaan,tuli tytön aamuvuoron hoitaja vastaan ja kertoi tytön siirtyvän keskoskaapista isojen tyttöjen sänkyyn  ja pois sinivalosta <3 Liikutuksen kyyneleet kihosi silmiin, kun tajusin kuinka nopeasti asiat kuitenkin etenivät :) Tuona torstaina kotiuduin itse.Muistaakseni perjantai 22.11. oli päivä, jolloin hoitajat keskolassa alkoivat vihjailla mahdollisesta kotilomasta, SEURAAVALLE viikolle ?! :) <3 Tyllerö vahvistui päivä päivältä, välillä oli tietenkin hieman väsyneempi, eikä jaksanut imeä paljoakaan, mutta muistan kuinka "meinasin tippua penkiltäni vaikka perällä istuinkin", kun tytön ruoka annos oli 70g ja hän imikin rinnalta ihan itse 90g!! Tämä sai minut tajuamaan, että kohta kotiutuminen onkin lähellä.


No, maanantaina lääkäri sitten tulikin puhumaan kotilomasta ja kotiutumisesta. Tässä vaiheessa tajusin, ettei tyllerön sänkyä ole edes kasattu vielä, eikä mitään hoitotarvikkeita ( rasvoja, vaippoja,jne) ole hommattu. Ja vaatteetkin oli ihan liian isoja :D Siinä sitten "paniikissa" tiistaina juttuja ostelemaan, koska lääkäri sanoi,että kotilomalle jo saman viikon keskiviikkona :D Kärkkäiseltä kävimme äitini kanssa ostamassa keskosille tarkoitettuja vaatteita, tosin ostin vaatteet kokoa 50cm, ettei kävisi heti pieneksi :) Vaippapaketteja mukaan parit ja kaikki muut härpäkkeet, yhteensä taisi mennä helpostikin se parisen sataa euroa kun noin kerralla kaikki osti... Sitten jännityksellä seuraavaa aamua odottelemaan... <3 ( Voin kertoa ettei oikein nukuttanut. )

4 kommenttia:

 1. Ihana tyllerö! <3 Paljos pieni mussukka nyt on pitkä? Taidaa toukka tontun lähettämän paketin sisältä olla vielä suuria! <3 Meillekkin tuo sinivalo hoito oli tuttua. onneks vaan yks yö oli sitä :) ja toukka pääs jo
  silloin keskiviikkona isojen poikien sänkyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 11.12. oli pituutta 46cm ja painoa 2750g <3

   Poista
 2. Blogiasi olen käynyt lueskelemassa ja lahden alueen äideissä lueskellut kirjoituksia. Oma tyttäreni syntyi 35+3 ja täyttää jo 2 vuotta helmikuussa. Jos teillä tarvetta niin täältä löytyisi kaksi pakettia pampersin keskosvaippoja kun meillä neiti olikin sitten niin paljon sairaalassa ettei keretty käyttämään itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja vaippatarjouksesta, mutta ehdimme jo siirtyä 1 kokoon hieman ennen kotiutumistamme :)

   Poista

Jätäthän terveisesi :)