torstai 2. tammikuuta 2014

Tyllerön ensimmäiset viikot kotona

Mumman eli Tuukan äidin ostama 50 cm puku oli hetki sitten vielä iso :)
Sitten,viimein,27.11.2013 koitti meidän kotiloma päivä <3 Menin aamupäivällä tytön luokse turvakaukalon ja kotiutumisvaatteiden <3 kanssa :) Kotiutumisvaatteina olivat 50cm vaaleanpunainen kietaisubody, 50cm vaalensiniset puolipotkuhousut, oranssit 50 cm Tutan "sienipöksyt" ja 50 cm takki, vaaleanpunainen kypärämyssy, Tutan oranssi "sienimyssy" ja miesystäväni ostama Tutan "nallepuku" :) Keskolassa sitten odoteltiin,että Tuukka tulisi meitä hakemaan. Mua jännitti kamalasti,miten yö menisi. "Entä jos en herääkään vauvan itkuun?", "Mitä jos tylleröllä tulee joku hätä enkä ymmärrä sitä ?" . Paljon kysymyksiä pyöri mielessä. Vihdoin Tuukka tuli ja saimme aloittaa pukemaan tyttöä kaukaloon. Voi miten pieni hän oli ! Tuntui että 2250g painoinen tyllerö uppoaa turvakaukaloonsa <3 Sitten omahoitaja antoi vielä ohjeet seuraavalle päivälle.  Sovimme että mennään tytön kanssa aamupäivällä keskolaan,jossa lääkäri tekee kotiinlähtötarkastuksen ja saadaan kotiutuspaperit. Ensimmäinen ilta ja yö kotona meni hyvin,tyttö oli tyytyväinen kun vain oli lämmintä ja maha täynnä :) Soitin illalla isovanhemmilleni,voisivatko he käyttää meidät aamulla keskolassa. Sovittiin että he tulevat hakemaan meidät klo 9.30 aamulla. Yöllä tyttö heräsi 4 tunnin välein syömään,joten sain nukkuakin hyvin :)
Voi näitä varpaita <3
Aamulla 28.11.2013 sitten hoitolaukku valmiiksi,tytön syöttö ja kaukaloon laittaminen. Kun päästiin keskolaan,tultiin tytöstä ensimmäiseksi ottamaan bilirubiiniarvot kertaalleen,koska edeltävänä päivänä lääkäri oli sitä mieltä että tyttö oli hieman kellertävä,josta olin kyllä eri mieltä,mutta hyvähän on tarkistaa,niin ettei myöhemmin tule ongelmia :) Sitten odoteltiin reilun tunnin verran ja lääkäri tuli. Tyttö sai paljon kehuja,ainoat huomautukset tulivat mansikkaluomesta pakarassa ja lonkkien jäykkyydestä, johon saimme sitten jumppaohjeet. Sitten koitti lopultakin virallinen kotiutuminen <3 Soitin isovanhempani hakemaan meidät. Kotiin mentiinkin sitten kummitätini kautta, jossa isovanhempani maksoivat laskujaan. Kahvit juotiin ja Tyllerö hurmasi kaikki,etenkin isoisoäitinsä sai kyyneliin ja kummitätini sanoi että joulu tuli etukäteen :D <3 Kotona meitä kävi seuraavan viikon aikana tosi moni katsomassa ; muutamat tulevista kummeista ja toiset isovanhempani. Kaikki onnistui tämä pieni tytön tyllerö hurmaamaan :) Ensimmäiset kaksi viikkoa kotona menivät todella nopeaan,oikeastaan muistan vain sen kuinka en malttanut tyttöä kauheasti sylistäni pois laskea :D Paljon lahjoja Tyllerö sai, kiitos vieraille niistä <3
Kuva viralliselta kotiutumispäivältä <3


Tulevan sylikummin sylissä <3
Meillä kotiutumisesta asti on ollut lähes joka viikko kaksi "mummolapäivää", tiistai ja perjantai jolloin vaunutellaan äitini luokse koko päiväksi :) Muutamia kertoja ollaan yötäkin siellä oltu ja mummo ja pappa ovat ollee innoissaan :) Tyllerön 1kk (13.12.2013) päivänä sain huonoja uutisia, mulla todettiin kohtutulehdus. Seuraavalle tiistaille varattiin kaavinta-aika ja sain kahdet antibiootit. Tämän vuoksi sittn viikonlopun aikana lopetin antibioottikuurini ajaksi tytöltä kaikki vitamiinit ja rautavalmisteen, koska antibioottini maidossa aiheuttivat jo tarpeeksi vatsanväänteitä pienelle muruselleni :'( . Tiistaina sitten tyttö oli äitini luona hoidossa ensimmäistä kertaa, johtuen siitä että olin siellä kaavinnassa. Voi mikä ikävä oman pienen luo on kun hän on jossain muualla! Iltapäivällä äitini tuli Tyllerön kanssa minua hakemaan ja yövyin äitini luona,ettei mitään vain käy. 20.12.2013 oli outo päivä koska laskettu aikani oli silloin ja vauva oli kuitenkin jo kuukauden ja viikon ikäinen :D


Tyllerö ja Tuukka <3
Ylipäätään nämä ensimmäiset viikot kotona on menneet hyvin. Tyttö kasvaa hienosti ja syö hienosti,nyt meillä on meneillään tiheän imun kausi joten tssillä ollaan tunnin parin välein.Vaippakoossakin siirryttiin muutama päivä sitten kakkoskokoon :D Muutama huonosti nukuttu yö on ollut,lähinnä mahavaivojen takia. Joskus ollaan molemmat itketty,tyttö mahaansa ja minä väsymystä. Tuukka on ollut ihana ja Mäntsälässä ollessamme hoitaa tytön yösyötöt ja saan ladata akkujani :) . Noiden Mäntsälän viikonloppujen jälkeen ymmärtää,ettei yksinhuoltajuus ole niin helppoa. Ei ole ketään jakamassa vastuuta kanssasi. Oon tosi onnellinen,että tapasin Tuukan joka kaikesta huolimatta mut on tyttöystäväkseen halunnut, ja että kaikenlisäksi on mun kanssa onnellinen Tylleröstä <3
Stella the vartijakissa :D
Seuraava postaus kertoo Tyllerön ekasta joulusta ja uudesta vuodesta :)

6 kommenttia:

 1. Ihana pieni tytöntyllerö, itsekkin pikkukeskosen äiti, muistan niin nuo odotuksen hetket kun saa pikkuisen vihdoin kotiin:) meillä poika joutui viettämään sairaalla pitkät 3kk syntymänsä jälkeen syntyi rv 28+1 painaen 860g ja komiat 34cm pitkä nyt reipas 1 v10kk poika . Kaikkea hyvää teidän eläämäänne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestä ne vaan ponnistaa <3 jokainen päivä keskolassa tuntui pitkältä ajalta ja me oltiin vain se 2 viikkoa, en osaa kuvitella miltä on tuntuneet nuo 3kk :( Ihana kuulla, että kaikki on hyvin :) Samoin teille kaikkea hyvää :)

   Poista
 2. Onnittelut suloisesta vauvasta! =)

  En nyt mitenkään halua loukata vastasynnyttänyttä äitiä, enkä pahoittaa mieltäsi, mutta olehan tuon kissan kanssa varovainen. Kissathan etsivät aina lämpöä ja on suuri vaara siinä, että menisi makoilemaan vauvan kasvojen päälle. =( Eli lämpimästi suosittelen vaunuihin ja sänkyyn turvaverkkoa, jos kissa/kissat oleskelevat samassa huoneessa nukkuvan vauvan kanssa. Niitä saa ihan lastentarvikeliikkeistä. =)

  Ps. Alle vuoden ikäiselle lapselle ei suositella saunaa. Itse olen kyllä joskus tehnyt niin, että sauna on ollut hetken päällä, ja vauva on sitten pesty ammeessa saunassa.

  Kaikkea hyvää ja kaunista teidän elämäänne.

  Satunnainen vierailija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varovaisuutta noudatetaan kissan kanssa,makuuhuoneen ovien kahvat on käännetty ylöspäin ja kissa on vauvan seurassa vain kun itse olen paikalla/ joku muu :) Yöt Stella viettää muun asunnon puolella :)
   Tiedän, ettei alle vuosikkaalle suositella saunaa,mutta myös "neuvolantäti" oli ok asian kanssa kun mainitsin käyneemme saunassa; imetän, tyttöä ei kastella ennen saunaa vaan sen jälkeen ja siellä ollaan vain hetki, eikä lämpöä ole paljoa, 40-50 astetta :)

   Poista

Jätäthän terveisesi :)